De nieuwe Martin Logan Motion® luidsprekers


Motion®:Reimagined

Met een gedurfde nieuwe look en een reeks nieuwe audio-upgrades is de Motion®-serie klaar om indruk te maken. Volledig opnieuw ontworpen vanaf de basis. Dit is de best klinkende Motion® serie ooit! Wat betekent "beste"? We bedoelen dat door een rigoureus ontwikkelingsproces met metingen in de dode kamer en blinde luistertests een verfijnder geluid is gerealiseerd dan ooit tevoren. Het resultaat is overtuigend en een "echte" Martin logan.

Distinctive Design, Elegant Execution, Beautiful Sound.

 

 

 

Gen2 Obsidian FMT tweeter

De geheel nieuwe Motion® XT- en Motion®-luidsprekers zijn voorzien van de nieuwste dunne membraantweeters, de Gen2 Folded Motion® en Gen2 Folded Motion® XT Tweeters. Of u nu kiest voor de standaard FMT of de 40% grotere FMT XT tweeters, de Gen2 units tillen de prestaties naar nieuwe hoogte. Naast onze legendarische elektrostatische luidsprekers bieden deze nieuw ontwikkelde tweeters de schoonste, meest gedetailleerde en nauwkeurige weergave van hoge frequenties tot nu toe.

Folded Motion® Waveguide

Na een uitgebreide evaluatie van bijna 50 ontwerpopties, werd het Folded Motion® Waveguide-profiel zorgvuldig gekozen om de output van de tweeters harmonieus af te stemmen op de spreiding van de midrange-drivers, waardoor de prestaties van de toch al ongelooflijke Gen2 Folded Motion® Tweeters werden verbeterd. De Folded Motion® Waveguide zorgt voor een precies en detailrijk geluidsbeeld, waardoor een optimale ervaring voor iedereen wordt gegarandeerd. De Waveguide verbetert ook het afstraalgedrag van de tweeter, biedt een royale spreiding, en minimaliseert ongewenste kamerreflecties.

F.A.S.T. Feet

De vloerstaande luidsprekers in het Motion® assortiment zijn zonder gereedschap moeiteloos waterpas te zetten voor optimale stabiliteit op elke vloer. Bovendien verminderd de ingebouwde anti-vibratie technologie de overdracht van energie van de luidspreker naar de vloer. Dit resulteert in minder vervorming en kleuring en dus een nauwkeuriger en gedetailleerder geluid. Standaard worden zowel rubberen voetjes als metalen spikes meegeleverd. Dankzij de gepatenteerde voeten kunt u de hoogte van uw luidspreker moeiteloos aanpassen met slechts een draai aan de gekartelde doppen.

Motion® XT Serie

De Motion® XT-lijn, ofwel 'eXTreme', is MartinLogan's hoogste prestatieniveau binnen de Motion® luidsprekers. Bij Motion® XT draait alles om meer; meer detail, meer duidelijkheid en meer kracht. De Motion® XT-modellen combineren hoogwaardige Nomex®-versterkte Kevlar® midrange-drivers met MartinLogan's best presterende Gen2 Folded Motion® XT-tweeter.

Een modern design in drie luxe afwerkingen

De nieuwste Motion® luidsprekers beschikken over geavanceerde technologieen en materialen van de hoogste kwaliteit om een ​​werkelijk ongeëvenaarde geluidskwaliteit te leveren. Hun strakke, verfijnde ontwerp is een aanvulling op elk interieur. De luidsprekers zijn verkrijgbaar in drie afwerkingen: Satin White, Walnut of Gloss Black. Kortom een uitstekende keus voor een veeleisend persoon. Upgrade uw luisterervaring met de Motion® luidsprekers.

Satin White

Walnut

Gloss Black

Legendarisch Martin Logan geluid

MartinLogan luidsprekers staan ​​bekend om hun uitzonderlijke natuurgetrouwe en detailrijke weergave ongeacht de luisteromgeving. Door gebruik te maken van de geavanceerde tweeters en de gecontroleerder afstraling levert MartinLogan een unieke en ongeëvenaarde luisterervaring die niet vaak wordt aangetroffen in andere luidsprekers.

Floor bounce compensation?

Studioreferentiegeluid kan werkelijkheid worden dankzij een nauwkeurige wooferplaatsing en crossover-afstemming. De ingenieurs van MartinLogan hebben de Motion® XT- en Motion® vloerstaande modellen zo ontworpen dat ze een ​​natuurlijker en voller geluid produceren door gebruik te maken van de enige constante in alle luisterruimtes, namelijk de vloer.

 

Folded Motion® Tweeters aan het werk

Deze geavanceerde luidsprekerdrivers gebruiken een gevouwen diafragma om lucht samen te drukken en uit te zetten, waardoor een groot oppervlak ontstaat dat zorgt voor een snelle, nauwkeurige en gedetailleerde weergave van hoge frequenties.

Met Folded Motion®-tweeters ervaart u een hoge efficiëntie, weinig vervorming en een brede, maar toch gecontroleerde spreiding, zodat elke noot en elk detail met verbluffende helderheid wordt weergegeven. Bovendien betekent de brede frequentierespons van deze Folded Motion®-tweeters dat jueen groter geluidsbereik hoort dan ooit tevoren.

Nomex®-Reinforced Kevlar® middentoner

De met Nomex® versterkte Kevlar® midrange biedt een perfecte balans tussen lichtgewicht, sterkte, anti-resonantie en anti-ringing eigenschappen voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit. In combinatie met de Gen2 Obsidian FMT XT is de helderheid van zang, dialoog en instrumentale nauwkeurigheid ongeëvenaard bij elk volume. 

Fiberglass Middentoner

De lichtgewicht en robuuste Fiberglass midrange in de Motion®-serie is perfect geschikt om gelijke tred te houden met Motion's Gen2 FMT, met kristalheldere dialogen, zang en levensechte instrumentals.

Aluminium Woofer

De uitzonderlijke eigenschappen van aluminium maken het een ideale keuze voor woofers. Dit in combinatie met extra grote spreekspoelen. Dankzij een naar beneden gerichte basspoort, zijn de nieuwe vloerstaande luidsprekers eenvoudig in elke kamer te plaatsen en zullen ze uitstekende basprestaties leveren bij elk volume.

Cannon Bass Poort

Ontwerpen van vloerstaande luidsprekers met poort aan de achterkant hebben 'ruimte nodig om te ademen' wat conflicten met de inrichting van uw kamer kan opleveren doordat ze voldoende afstand tot een muur of kast nodig hebben. De aan de onderkant gemonteerde "Twin Cannon" of "Single Cannon" baspoorten zorgen voor een diepere, schonere en krachtigere bas. Dit biedt een breder scala aan plaatsingsopties zonder conflicten.


Overzicht modellen en specificaties: