ARC™ Genesis: de nieuwe Anthem Room Correction

ARC Genesis

ARC Genesis: de nieuwste en meest geavanceerde Room Correctie software van Anthem

Nieuw van Anthem: ARC Genesis®. Als uw nieuwe of bestaande Anthem-, Paradigm- of Martin Logan-product ARC of PBK ondersteunt, kunt u een geheel nieuw niveau van akoestische correctietechnologie en gemak ervaren door het downloaden van de nieuwe ARC Genesis-software.  Als uw nieuwe of bestaande Anthem-, Paradigm- of MartinLogan-product ARC of PBK is ingeschakeld, kunt u een geheel nieuw niveau van kamercorrectietechnologie en gemak door het downloaden van de nieuwe ARC Genesis-software.

Nieuw binnen ARC Genesis

De nieuw ontwikkelde Anthem Room Correction software biedt veel nieuwe features en instelmogelijkheden. Enkele voorbeelden van de nieuwe mogelijkheden:

 • Verbeterde grafische interface
 • Ondersteunt zowel Mac als Windows platformen
 • Verbeterde algoritmes
 • Nieuwe doelcurve (Target Curve) aanpassingen
 • Functies voor Opslaan, Stoppen, Starten en Hervatten
 • Individuele luidsprekers opnieuw inmeten

Anthem ARC Genesis interface

Perfect geluid in elke ruimte met ARC Genesis

ARC Genesis is 'backwards compatible' met vele Martin Logan-, Paradigm- of Anthem-producten die ARC- of PBK-compatibel zijn (zie de volledige lijst met compatibele producten hieronder). Deze derde generatie ARC-software vertegenwoordigt een grote stap voorwaarts in ruimtecorrectie met de meest uitgebreide functies ooit. ARC Genesis transformeert de audioprestaties van compatibele luidsprekers of elektronica naar de unieke akoestische kenmerken van elke ruimte in huis. De eigen Digital Signal Processing (DSP) -software werkt samen met de gekalibreerde microfoon die veelal wordt meegeleverd met uw ARC-product en biedt verbluffende verbeteringen aan het geluid dat u hoort en ervaart.

ARC Genesis is te downloaden via: www.anthemav.com

ARC Genesisi benodigdheden

Anthem Room Correction: meest geavanceerd

Anthem Room Correction of ARC behoort al sinds jaar en dag tot een van de meest geavanceerde Room Correctie systemen. ARC wordt alom geroemd door de audiopers, maar is ook populair bij de gespecialiseerde AV retailers en custom installers. Dat is niet zonder reden. ARC doet wat het moet doen en laat achterwege wat het beter niet kan doen. ANTHEM heeft vanaf het begin haar Room Correctie op orde, terwijl andere merken nog steeds zoekende zijn om bepaalde aspecten goed te krijgen. Zo was ANTHEM de eerste die, bij de toepassing van meerdere subwoofers, een correcte kalibratie uitvoerde. ARC voegde hiertoe meerdere subwoofers samen in één enkele berekening, in plaats van afzonderlijke berekeningen van alle subwoofers.  

ARC: wetenschappelijk onderzoek

Voorts wordt bij ARC niet de gehele audioband gecorrigeerd, maar is de correctie bewust beperkt tot een bovengrens van 5 kHz. Frequenties boven de 5 kHz zijn immers (te) richtingsgevoelig. De meeste problemen zitten toch vooral aan de onderkant van de audioband. Deze EQ focus op de lagere octaven van het hoorbare spectrum wordt ondersteund door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek van Dr. Floyd Toole. Een andere kenmerkende eigenschap van ARC is de manier waarop de berekeningen worden uitgevoerd. Dit is zowel een voordeel als ook een nadeel. Anthem’s ARC heeft in principe altijd een PC nodig om de berekeningen te kunnen doen. Het profijt van deze benadering is dat ARC zijn voordeel doet met de rekenkracht van de computer, waardoor er veel sneller kan worden gerekend en complexere berekeningen kunnen worden uitgevoerd. Met andere woorden de ingebouwde processor van de Anthem is nimmer een beperkende factor voor ARC of updates voor ARC. Dit is natuurlijk een geweldig voordeel, maar de keerzijde is dat er altijd een Windows PC noodzakelijk is, naast een gekalibreerde microfoon, een stabiel statief en bekabeling

.Anthem ARC

Nu in de App store: de mobiele versie van ANTHEM ROOM CORRECTION (ARC)

ARC Mobile AppBij de eerste versie van ARC was er nog een RS-232 verbinding tussen PC en receiver noodzakelijk. Nu met ARC (2) op de huidige MRX- en de AVM-series kunnen de correcties eenvoudig en snel via Wi-Fi of Ethernet worden geladen. Maar helaas voor de MAC en Linux gebruikers was er tot op heden voor hen geen ARC oplossing. En daar komt nu dus een einde aan. Opwindend nieuws dus: Anthem ARC gaat mobiel voor iOS gebruikers en basmetingen kunnen via de app ook door Android gebruikers worden gedaan!


ARC Mobile is een gebruiksvriendelijke App die u in staat stelt om ARC voorbereide luidsprekers en apparatuur in luttele minuten te aan te passen aan de akoestische omstandigheden op de luisterplek, gebruikmakend van de mobiele telefoon of tablet en ARC’s eigen digitale signaalprocessing software. Deze App ondersteunt zowel de Anthem MRX receivers (vanaf de MRX X10-srie), als ook Anthem’s AVM-serie processoren/voorversterkers. Maar ook alle Hybride luidsprekers en veel actieve subwoofers van Paradigm an MartinLogan laten zich snel inmeten en aanpassen. Met ARC Mobile maakt u gebruik van de ingebouwde microfoon van het portable device of de nieuwe ARC inmeetmicrofoon met USB. De mobiele ARC App is wat betreft een meting over het hele frequentiebereik alleen beschikbaar voor Apple devices, Android telefoons en tablets ondersteunen enkel basmetingen. Dit is weer een geweldige stap voorwaarts en deze ARC™ App zal eenzelfde impact hebben als ARC-1 toen deze meer dan 10 jaar geleden werd geïntroduceerd en voor het eerst in de Home Theater scene landde. Er hoeft niet meer met een PC te worden rondgesjouwd en de ook de Apple gebruikers worden nu op hun wenken bediend.

Hoe werkt de ARC™ App?

ARC Mobile is simpel. Verbind je mobiele device met hetzelfde netwerk/subnet als het daarmee verbonden hifi-product en de ARC App zal alle in het netwerk aanwezige ARC voorbereide items vinden, dus:

 • Het iOS device verbinden met het netwerk
 • ARC™ Mobile App starten 
 • “Run ARC Mobile” selecteren
 • Juiste apparaat uit de lijst kiezen
 • De handleiding opstarten
 • Dat was het dan, aan de slag!
 • De ARC App leidt je met duidelijke aanwijzingen door het inmeetproces.

Als er verbinding gemaakt wordt met het ARC ondersteunende toestel dan zal een succesvolle connectie worden bevestigd en vervolgens getoond worden welke type meting zal worden uitgevoerd. In het geval van een Dolby Atmos set-up met 4 hoogtekanalen is dat een volledige 7.1.4 meting. Bij een tweekanaals product zal dit een stereo meting zijn.

Vervolgens moet er voor de meting nog een keuze gemaakt worden tussen een gekalibreerde Anthem microfoon of de ingebouwde microfoon van het iOS device. De huidige inmeetmicrooon die met alle nieuwe ARC ondersteunende apparaten wordt meeverpakt, is via USB te verbinden met de telefoon. Voor Android telefoons is daar wel een USB OTG adapter voor nodig, die vaak met telefoons wordt meegeleverd..

Bekijk alle producten met ARC