TD 1600 incl. TP160 noten

Op voorraad
artikelnr
4260623590951
De 21ste eeuwse audiofiele incarnatie van de meest iconische sub-chassis handbediende Thorens platenspeler aller tijden, inclusief nieuwe toonarm en o.a. XLR-uitgangen. Walnoten uitvoering
€ 3.499,-

TD 1600 incl. TP160 noten

Productbeschrijving

De Thorens TD 1600 platenspeler met TP 160 arm verenigt bewezen technieken uit het verleden met de beste technieken die nu voorhanden zijn. Deze high-end Thorens platenspeler bezit een sub-chassis ontwerp voor perfecte ontkoppeling van de gevoeligste draaitafel-onderdelen en zorgt voor perfecte weergave van vinyl met vrije element-keuze.

Thorens TD 1600 met TP 160 platenspeler: eigenschappen

De Thorens TD 1600 platenspeler belooft nu al een toekomstige klassieker te zijn. Natuurlijk hebben de Thorens ontwerpers voor het design van deze TD 1600 goed gekeken naar de iconische TD 160, die het tweede deel van de vorige eeuw vele huiskamers van goede weergave voorzag. Dat is terug te vinden in klassieke houten plint, een uit twee delen bestaand draaiplateau met een binnenin toegepaste snaaraandrijving en en dikke rubberen mat, het armboard en de stofkap van acryl. Binnenin de Thorens TD 1600 zijn er echter een hoop veranderingen en vernieuwingen toegepast, die ervoor zorgen dat deze draaitafel zijn voorvader en alle daarvan afgeleide platenspelers overstijgt in de weergavekwaliteit.

Thorens TD 1600/ TP 160: de nieuwe audiofiele standaard in subchassis platenspelers

De Thorens TD 1600 platenspeler bezit een hoop innovaties, die dankzij moderne meettechnieken en nieuwe kennis tot stand zijn gekomen. De conische veren die het subchassis dragen zijn niet langer op de bovenste plank gemonteerd, maar staan ​​op de bodem van de TD 1600. Bovendien verbindt een kleine maar sterk aangehaalde draad van staal het subchassis met een stalen pen aan de onderkant en voorkomt zo dat het onderstel verspringt en alleen verticaal kan bewegen. En een meer rigide constructie zoals deze vermindert ongewenste trillingen, met een pure muzikale weergave tot gevolg. Een krachtige besturingseenheid met een luxe externe voeding zorgen voor een precieze motorsnelheid. Deze versie is uitgevoerd met de door Thorens zelf ontwikkelde TP 160 toonarm. Deze met een verfijnd meslager uitgevoerde toonarm is voorzien van een headshell met SME-bajonetsluiting en ondersteunt een groot scala aan elementen, zodat de uiteindelijke klank volledig aan de smaak van de gebruiker aangepast kan worden. Dat is mede de reden dat Thorens ervoor kiest om deze platenspeler zonder element te leveren.

Perfecte gelijkloop

Het binnenste draaiplateau is van aluminium en wordt dankzij de elektronisch gecontroleerde motor middels een gepolijste snaar aangedreven, voor perfecte gelijkloop. De spanning op de snaar is door een dealer of de gebruiker ook nog aanpasbaar. Achterop de Thorens TD 1600 platenspeler bevinden zich een losse aarde-aansluiting en en zowel RCA-aansluitingen als XLR-uitgangen voor het verbinden met een phono voorversterker De nieuwe generatie Thorens subchassis platenspelers, gemaakt voor vele decennia analoog plezier!

Specification

Specification
Merk Thorens
Product omschrijving (max 35 tekens) TD 1600 incl. TP160 noten
EAN 4260623590951
Categorie Platenspeler
Garantie 2 Jaar
Kleur fabrikant Walnoot hoogglans
- Nee
Hoogte (cm) 18
Breedte (cm) 45.4
Diepte (cm) 36.9
Gewicht (kg) 10.9
Uitgangen Phono (RCA), XLR (Line)
Soort platenspeler Handmatige platenspeler
Type aandrijving Snaaraandrijving
Type element Niet meegeleverd