Paradigm Premium Wireless serie

Paradigm, de gerenommeerde Canadese fabrikant van hoogwaardige luidsprekersystemen, introduceert Premium Wireless. Deze familie van draadloze luidsprekers en streamers is Paradigm’s entree in de wereld van draadloze weergave van muziek door heel het huis. Op dit moment bestaat de Premium Wireless line-up uit een tweetal actieve draadloze luidsprekers en een tweetal streamers, waarvan er een voorzien is van een versterker. Later worden nog meer producten verwacht, waaronder een fraaie soundbar.

Paradigm Premium Wireless: DTS Play-Fi

Paradigm heeft gekozen voor het Play-Fi platform voor Streaming en Multi-room weergave. Dit ‘open’ platform dat ontwikkeld is door het bekende DTS wordt al door tal van fabrikanten ondersteund en dit aantal neemt snel toe. Het DTS platform heeft als grote voordeel dat voor het eerst alle producten van verschillende merken, die dit platform ondersteunen, door elkaar kunnen worden gebruikt voor Streaming en Multi-room. Al deze producten kunnen ook met een en dezelfde Remote App worden bediend: de klant zit niet meer vast aan één en hetzelfde merk als deze eenmaal een keuze heeft gemaakt.


Op dit moment worden al tal van muziekdiensten ondersteund, waarvan Spotify en Tidal de bekendste zijn. Natuurlijk ondersteunt Play-Fi hoge resolutie (24/192) audio voor een optimale muziekbeleving. De Play-Fi App is overzichtelijk en de installatie een peulenschil. Het draait op alle gangbare besturingsystemen en de Multi-room opties zijn legio.

Anthem Room Correction (ARC™)

Paradigm Premium Wireless ARCUniek is dat alle Premium Wireless producten voorzien zijn van Anthem Room Correction (ARC™). Dankzij dit meegeleverde professionele meet- en correctie systeem worden akoestische afwijkingen op de luisterplek teniet gedaan en wordt de muziek weergegeven zoals deze in de opnamestudio werd geproduceerd. Het verschil dat ARC™ maakt is onmiddellijk hoorbaar. Met de meegeleverde gekalibreerde microfoon worden 5 geluidsmonsters getrokken van de luisterplek in de ruimte waar de luidsprekers staan opgesteld. Deze monsters worden met een referentiecurve vergeleken en waar nodig wordt de weergave gecorrigeerd. Voor de metingen en de berekeningen wordt de ARC-2™software op een PC geladen en wordt de uiteindelijke correctiecurve via het netwerk in het PW apparaat geladen. Alle handelingen worden duidelijk en interactief via het beeldscherm gecommuniceerd. Metingen en correcties kunnen op de PC worden opgeslagen en altijd worden opgeroepen. 

Anthem Class D versterkers

Voor de ‘versterkte’ Premium Wireless producten worden uitsluitend hoogwaardige Class D versterkers van Anthem toegepast. De ontwerpen stammen regelrecht af van de befaamde Anthem M1 mono-eindversterker. Het Anthem Class D ontwerp levert een hoog vermogen bij een laag energiegebruik en –warmte afgifte. Over de volle bandbreedte wordt de luisteraar getrakteerd op een krachtige en gedetailleerde weergave en is muzikaliteit troef.

Nieuwe Premium Wireless producten: PW Soundbar & PW 300

Met Paradigm Premium Wireless wordt vanaf nu ook de liefhebber van film, series en concerten op zijn wenken bediend! Paradigm heeft de inmiddels zeer populaire Premium Wireless serie namelijk aangevuld met een actieve streaming soundbar en een compacte streaming zoneluidspreker, die ook kan dienen als surroundluidspreker wanneer deze in combinatie met de soundbar wordt gebruikt.

De Paradigm PW Soundbar biedt naast een hoogwaardige afwerking, streaming audio en een perfect geluid ook nog eens vernuftige technieken zoals Airplay, Bluetooth en natuurlijk Anthem Room Correction. De slanke PW Soundbar kan onder of boven een tv worden opgehangen of op een dressoir/tv meubel worden geplaatst. Het draaibare heldere OLED display laat zich in de verschillende posities prima aflezen. Alle benodigde accessoires voor de montage worden meegeleverd., inclusief een handige mal voor het ophangen. In combinatie met een actieve DTS Play-Fi zoneluidspreker - zoals de nieuwe PW 300 - en eventueel een subwoofer creëert u zelfs een heuse 5.1-kanaals draadloze surroundoplossing!

De Paradigm PW 300 zoneluidspreker is de nieuwe, meest compacte aanvulling op het Premium Wireless programma. Deze kleinere versie van de PW 600 is niet alleen heel betaalbaar, maar klinkt ondanks z'n geringe afmetingen groots. Gebruik er één als stand-alone muzieksysteem, gebruik er twee als stereopaar of gebruik ze als draadloze actieve surroundluidspreker bij de PW Soundbar, waardoor de speaker meteen van ARC akoestische inmeting profiteert.

Paradigm PW Soundbar   Paradigm PW 300
     

Meer informatie

 

Meer informatie

 

Paradigm Premium Wireless producten getest

Alpha Audio testte de PW AMP en gaf hem het oordeel: Super! Lees hier de recensie

Hifi.nl testte de PW AMP en concludeerde: "Paradigm PW AMP biedt met een prijs waarvoor u ook een goede bluetooth-speaker kunt aanschaffen een beleving die heel dicht in de buurt komt van high-end audio. Een absolute aanrader." Lees hier de recensie

 

Bekijk het hele Paradigm Premium Wireless assortiment