Sbooster: The Ultimate Power Solution

Sbooster informatie

Sbooster is het eerste bedrijf dat een zogenoemde “add-on” voor een voedingsadapter op de markt bracht. Onder de naam Squeeze-upgrade werd in 2010 de uitvinding “Sbooster Single Unit” uitgebracht om een van de eerste streamers – de Squeezebox van Logitech –te “upgraden”. De Single Unit was een klein zwart kastje dat vlak voor de stroomingang van de Squeezebox werd geplaatst. Vlak daarna werd de eerste lineaire voeding met inmiddels dat kenmerkende zwarte kastje in de DC-kabel gelanceerd met de evenzo een kenmerkende productnaam: “the Best of Two Worlds Solution”, afgekort tot BOTWS. Een verwijzing naar de uitvinding de “Sbooster” en de lineaire voeding.

In 2015 heeft Sbooster een nieuwe productlijn uitgebracht: “the Best of Two Worlds Power & Precision ECO upgrade power supply”, afgekort tot BOTW P&P ECO.

Power:
Krachtig voor producten met zeer hoge (piek)stromen

Precision
Precisie voor ruisgevoelige producten

ECO:
Sbooster biedt een energiebesparend concept. En uiteraard weer een aantal innovaties, zoals het Sbooster Split-Current® systeem.

Daarnaast is nog een add-on voor de BOTW P&P ECO op de markt gebracht: de Sbooster Ultra. Deze extra add-on is een actief filter voor zeer ruisgevoelige apparatuur, die weinig stroom nodig hebben.

In april 2018 brengt Sbooster de MKII versie van de BOTW P&P ECO en de Ultra uit. Bij de ontwikkeling van de MKII-voeding heeft Sbooster zich eerst gericht op de verbetering van de interne stroomdistributie van de voeding door betere elektronische afscherming van bepaalde onderdelen, tegengaan van mechanische stress door een hoger kwaliteit printplaat en nieuw soldeer proces én het verlagen van interne weerstand, waardoor de voeding nog sneller reageert. Daarna heeft Sbooster zich gericht op de afstelling de elektronische componenten van de voeding, zodat een grotere geluidsverbetering behaald kan worden.


Nieuwe features van de Sbooster BOTW P&P ECO MKII ten opzichte van de BOTW P&P ECO op hoofdlijn:

 1. Verbetering van het elektronisch designBOTW P&P ECO MKII
 2. Verbeterde kwaliteit printplaten:
  a. Dubbelzijdig
  b. Dikker koper  (2oz.)
  c. Vergulde soldeerpunten op de printplaten voorkoming van oxidatie. Dit is beter te solderen en ziet er goed uit.
 3. Verbeterde interne bedrading:
  a. Voorzien van Teflon isolatie 
  b. Hoge kwaliteit verzilverd koper
 4. Nog betere transformator: de transformator heeft naast elektrostatische afscherming nu ook een hoog frequent magnetische afscherming.
 5. Dikkere kwaliteit koelblok.
 6. Wijziging van de bulkcondensatoren
 7. Verbeterd design van het referentiecircuit (de spanningsstabilisatie)
 8. Toevoeging aan de DC-uitgangskabel:
  a. Extra afscherming d.m.v. een koperen laag
  b. Mooie gevlochten mantel
 9. Split-current heeft een aantal verbeterde componenten gekregen
 10. Innovatief: “schokbrekers” in de Split-current
 11. Vergulde female connectors
 12. Ontworpen en vervaardigd in de EU