MicroPerf statoren & ClearSpar afstandhouders

Hoewel statoren de onderdelen zijn van een elektrostatisch driver, die worden verondersteld om niet te bewegen, dragen zij wel de audiosignalen die het werk doen om het tussenliggende membraan heen en weer te bewegen om zo de lucht te verplaatsen en geluid te produceren. Omdat de statoren het membraan omsluiten, moeten ze geperforeerd worden om geluid door te laten.

Martin Logan ESL

Martin Logan CLS technologie

Maar zij moeten ook voldoende stijf zijn om niet te bewegen, ondanks de sterke elektrostatische krachten die aan ze duwen en trekken tijdens de weergave van audiosignalen. MicroPerf™ statoren stellen door de grotere perforaties meer van het membraanoppervlak bloot, waardoor het effectieve afstralingsgebied drastisch wordt vergroot zonder dat de afmetingen van het paneel toenemen, terwijl ClearSpar™ afstandhouders bijdragen om hun stijfheid te handhaven zonder afbreuk te doen aan de zo kenmerkende transparante uitstraling van elektrostatische panelen van Martin Logan.

Bekijk in deze video hoe minutieus Martin Logan elektrostatische luidsprekers worden geassembleerd en aan een grondige laatste inspectie worden onderworpen voor ze de productielijn mogen verlaten:


Bekijk alle producten