ElectroMotion ESL X High Gloss

Op voorraad
artikelnr
810123022540
Audiofiele hybride elektrostaat met een groots en ongekend afstraalgedrag. Met een dubbele woofer voor een gecontroleerd en diep doorlopend laag. High Gloss black
€ 3.359,-

ElectroMotion ESL X High Gloss

Productbeschrijving

De MartinLogan ElectroMotion ESL X High Gloss Black (EM-ESL X) is voorzien van een grotere elektrostatische transducer en dubbele woofers, met meer mogelijkheden voor power-handling. Als vlaggenschip model van de ElectroMotion serie, wordt de EM-ESL X de nieuwe benchmark voor de prijs versus prestaties.

MartinLogan Electromotion ESL X: betaalbare high end elektrostatische muziekweergave

De MartinLogan ElectroMotion ESL X is voorzien van een nieuwe en grotere XStat™ elektrostatische transducer, met een stralend oppervlak dat 50 inch2 (323 cm2) groter is dan van het EM-ESL-model. Dubbele 8-inch (20,3 cm) lange-excursie woofers zijn ondergebracht in een resonantie vrije asymmetrische basreflex (poort) kamer, het geheel verpakt in een verrassend compacte behuizing. De woofers zijn voorzien van speciaal ontworpen hoge stijfheid papieren conussen met driver constructies, die grote uitslagen mogelijk maakt. De toegepaste componenten, die in de EM-ESL X worden toegepast zijn vergelijkbaar met die welke ook in de veel duurdere MartinLogan’s worden toegepast, zoals speciaal gewikkelde transformatoren, lucht-, en smoorspoelen, polyester en lage DF elektrolytische condensatoren. Speciale 5-weg bi-wire luidsprekerconnectoren garanderen stevige verbindingen met de toegepaste luidsprekerkabels. Het frequentiebereik van de EM ESL-X bedraagt 41-22.000 Hz ± 3 dB. Aanbevolen versterkervermogen is 20-400 Watt per kanaal. Impedantie bedraagt op 6 ohm (1,6 ohm bij 20 kHz); de EM-ESL X is compatibel met 4, 6 of 8 ohm versterkers.

Een unieke XStat ™ transducer werd ontwikkeld voor de ElectoMotion ESL X teneinde de dikte van de statoren voor het elektrostatische paneel te kunnen verminderen. De verminderde dikte heeft geen invloed op de prestatiekarakteristieken van het paneel. Een natuurlijk bijproduct van nauwere toleranties is een toename van de visuele doorzichtigheid van het paneel. Het nieuwe XStat paneel van de EM-ESL X is zo visueel transparant dat het bijna in de ruimte verdwijnt als je zit te luisteren.

 CLS™ XStat™ transducer

Een van de oorspronkelijke doorbraken van MARTIN LOGAN, de CLS™ (Curvilinear Line Source) technologie, is een essentieel onderdeel van elke elektrostatische luidspreker die MARTIN LOGAN heeft geproduceerd -en de ElectroMotion ESL X is daarop geen uitzondering. In eigen huis ontwikkelde productiemethoden maakt het mogelijk om elektrostatische panelen als gebogen delen maken. Hun flauwe horizontale kromming lost het probleem op van het verkrijgen van een goede hoogfrequente spreiding uit een groot stralend oppervlak, zonder afbreuk te doen aan de algehele geluidskwaliteit of  betrouwbaarheid.

Gecontroleerde spreiding van het geluid

Een ander belangrijk kenmerk van de ElectroMotion ESL X is zijn van nature dipolaire afstralingspatroon. Als een echte dipool straalt de EM-ESL X geluid met gelijke intensiteit aan de voor- en achterkant van het membraan. De beide outputs zijn echter wel in (!) tegenfase. Hierdoor zullen geluidsgolven die naar de zijkanten gaan elkaar bij de rand van de luidspreker opheffen. Dat en de relatief grote omvang van het elektrostatische paneel heeft tot gevolg dat de output van de Electromotion ESL X aan de zijkant, in vergelijking met een conventionele luidspreker, beduidend geringer is, waardoor reflecties op zijwanden, die een gedetailleerde geluidsweergave en stereobeeld verstoren, worden geminimaliseerd. Terwijl de vermindering van de output aan de zijkanten bijdraagt aan de verbluffende helderheid waarvoor elektrostaten worden geroemd, opent en verdiept de energie de weergave door weerkaatsing via de muur achter de luidspreker.

Specification

Specification
Merk MartinLogan
Product omschrijving (max 35 tekens) ElectroMotion ESL X High Gloss
EAN 810123022540
Categorie Vloerstaande speaker
Garantie 5 Jaar
Productserie MartinLogan ElectroMotion serie
Kleur fabrikant Zwart hoogglans
- Nee
Hoogte (cm) 150.3
Breedte (cm) 23.8
Diepte (cm) 52.6
Frequentiebereik 41 - 22.000 Hz
Gevoeligheid 91 dB
Impedantie 6 Ohm
Type speaker Elektrostaat
Speaker Terminal Bi-Wire
Aanbevolen versterkervermogen Minimaal 20 Watt