ElectroMotion ESL C High Gloss Black

Op voorraad
artikelnr
810123021956
High end Martin Logan centerluidspreker, met XStat elektrostatische transducer techniek. High Gloss Black
€ 2.799,-

ElectroMotion ESL C High Gloss Black

Productbeschrijving

De MartinLogan ElectroMotion ESL C Satin Black (EM-ESL C) is een krachtige elektrostatische centerluidspreker met de uitzonderlijke mid-range dynamiek van een elektrostatisch paneel. Door de Folded Motion Tweeter worden opmerkelijke details geleverd en de toevoeging van een nieuw ontworpen CenterForce dubbel woofersysteem, is het meest verrassende aan de EM-ESL C niet zijn superieure prestaties, maar het is dat de EM-ESL C compact genoeg is om gemakkelijk in de meest populaire A/V meubels van vandaag de dag te passen. Met de EM-ESL C elektrostatische centerluidspreker kunt u de akoestische signatuur van uw luidsprekers uit de ElectroMotion Serie evenaren en een werkelijk verbluffend thuisbioscoopsysteem samenstellen.

MartinLogan ElectroMotion ESL C: groots en toch overal in te passen

Het EM-ESL XStat elektrostatische MicroPerf paneel is gemonteerd in een stevig extrusie ‘aerospace grade’ aluminium AirFrame, vergelijkbaar met die welke voor de ‘top-of-the-line’ MartinLogan producten wordt toegepast. Deze AirFrame technologie fixeert het elektrostatische paneel zonder dat het weergaveoppervlak wordt belemmerd of interferentie optreedt met de ambiance verrijkende dipolaire geluidsafstraling. Het AirFrame zorgt tevens voor elektrische en akoestische isolatie, minimaliseert intermodulatievervorming ten gevolge van trillingen en resonantie terwijl afbeelding, laag-niveau resolutie, nauwkeurigheid en efficiëntie worden verbeterd. Het MicroPerf ontwerp optimaliseert de afzonderlijke openingen van het elektrostatische paneel van de EM-ESL's. Dit MicroPerf ontwerp vergroot, in vergelijking met eerdere generaties, het afstralende oppervlak van het diafragma aanzienlijk, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de structurele integriteit. Dankzij de toename in output en efficiëntie wordt de bandbreedte en dynamiek van het EM-ESL paneel aanzienlijk verbeterd.

CLS XStat transducer

Een unieke XStat transducer werd ontwikkeld voor de ElectoMotion ESL teneinde de dikte van de statoren voor het elektrostatische paneel te kunnen reduceren. De verminderde dikte verandert de prestatiekarakteristieken van het paneel niet. Een natuurlijk bijproduct van nauwere toleranties is een toename van de visuele doorzichtigheid van het paneel. Het nieuwe XStat paneel van de EM-ESL is zo visueel transparant dat het bijna in de ruimte verdwijnt als je zit te luisteren.

Een van de oorspronkelijke doorbraken van MartinLogan, de CLS (Curvilinear Line Source) technologie, is een essentieel onderdeel van elke elektrostatische luidspreker die MartinLogan heeft geproduceerd -en de ElectroMotion ESL is daarop geen uitzondering. De in eigen huis ontwikkelde productiemethoden maakt het mogelijk om elektrostatische panelen als gebogen delen maken. Hun flauwe horizontale kromming lost het probleem op van het verkrijgen van een goede hoogfrequente spreiding uit een groot stralend oppervlak, zonder afbreuk te doen aan de algehele geluidskwaliteit of betrouwbaarheid.

Gecontroleerde spreiding van het geluid

Een ander belangrijk kenmerk van de ElectroMotion ESL is zijn van nature dipolaire afstralingspatroon. Als een echte dipool straalt de EM-ESL geluid met gelijke intensiteit aan de voor- en achterkant van het membraan. De beide outputs zijn echter wel in tegenfase. Hierdoor zullen geluidsgolven, die naar de zijkanten gaan, elkaar bij de rand van de luidspreker opheffen. Dat en de relatief grote omvang van het elektrostatische paneel heeft tot gevolg dat de output van de Electromotion ESL aan de zijkant, in vergelijking met een conventionele luidspreker, beduidend geringer is, waardoor reflecties op zijwanden, die een gedetailleerde geluidsweergave en stereobeeld verstoren, worden geminimaliseerd. Terwijl de vermindering van de output aan de zijkanten bijdraagt aan de verbluffende helderheid waarvoor elektrostaten worden geroemd, opent en verdiept de energie de weergave door weerkaatsing via de muur achter de luidspreker.

De Electromotion ESL C is verkrijgbaar in high gloss black of satin black.

Specification

Specification
Merk MartinLogan
Product omschrijving (max 35 tekens) ElectroMotion ESL C High Gloss Black
EAN 810123021956
Categorie Centerspeaker
Garantie 5 Jaar
Productserie MartinLogan ElectroMotion serie
Kleur fabrikant Zwart hoogglans
- Nee
Hoogte (cm) 19.3
Breedte (cm) 57.9
Frequentiebereik 66 - 23.000 Hz
Gevoeligheid 89 dB
Impedantie 4 Ohm
Type speaker Elektrostaat
Speaker Terminal Single-Wire
Aanbevolen versterkervermogen Minimaal 20 Watt