Het voordeel van Anthem

Vanaf het allereerste begin waren er twee belangrijke pijlers voor het bedrijfsplan van Anthem. De eerste pijler is component gerelateerd; ervoor zorgen dat elk onderdeel is geoptimaliseerd voor prestaties om de best mogelijke weergavekwaliteit te bieden. Voor de tweede pijler zijn we de verbintenis aangegaan voor wat zou worden een intensief, langlopend onderzoeksprogramma naar de aard van geluid en het menselijk gehoor, en de toepassing van de geleerde lessen in producten die het volledige potentieel kunnen realiseren van de hoogwaardige audioapparatuur die we bouwen.

De bouwstenen voor het onderzoek startte met de vorming van een partnerschap tussen een consortium van Canadese audiobedrijven dat CARC (Canadian Audio Research Consortium) oprichtte en de National Research Council of Canada (NRC). Dit partnerschap was bedoeld om de vele jaren van zuiver wetenschappelijk onderzoek dat sinds de jaren zeventig bij de NRC was verricht, voort te zetten. Het oorspronkelijke werk van het NRC-onderzoeksteam, peer-reviewed en gepubliceerd, gaf met hun baanbrekende onderzoek een duidelijke definitie en richting naar de relatie tussen metingen in dode kamers (objectieve analyse) en voorkeuren van luisteraars (subjectieve analyse) bij luidsprekers. Dit baanbrekende uitgevoerde onderzoeksinitiatief tussen CARC en NRC kreeg de naam ATHENA-project.

Gedegen onderzoek

Het onderzoeksproject begon in 1989. Het fundamentele doel was om de noodzakelijke onderdelen te definiëren, om zoveel als mogelijk de kenmerkende negatieve invloed te elimineren, die de luisterruimte zelf heeft op een levensechte recreatie van een opgenomen audio gebeurtenis. Om te beginnen moest het team veel van de definities van de grondbeginselen van het menselijk gehoor helder krijgen en verder definiëren en verfijnen. Veel van het eerste onderzoek betrof het testen van gehoordrempels met behulp van een verscheidenheid aan geschikte testsignalen. Eindeloze uren van subjectieve tests volgden, om met behulp van de resultaten na te gaan welke kenmerken het oor-hersenen complex prioriteit geeft voor een nauwkeurige perceptie van het ontvangen geluid. Naast het nog verder verfijnen van de grondbeginselen van het menselijk gehoor, werd het al vroeg duidelijk dat manipulatie van het originele signaal in het digitale domein zou moeten gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat de genezing "niet erger zou zijn dan de kwaal", werd een gelijkwaardige nadruk gelegd op het waarborgen dat welke digitale manipulatie dan ook onhoorbaar zou zijn buiten het gewenste effect. Na enkele jaren was het onderzoek afgerond, werd een prototype moederboard gebouwd en werd het project afgerond. Paradigm / Anthem nodigde twee van de belangrijkste architecten van het project, Marc Bonneville en Dr. Peter Schuck, uit om ons team te komen versterken en het Paradigm/Anthem Advanced Research Center (PARC) werd opgericht om hun werk voort te kunnen zetten en state-of- de modernste digitale elektronica en software te ontwikkelen.

Buiten het laboratorium en in de echte wereld, ontdekte het PARC team een methode voor het identificeren en implementeren van frequentie- en fasecorrecties om de ideale respons te genereren voor elke kamer- en luidsprekercombinatie. Het eerste speciale Anthem Room-correctieplatform (ARC) werd op maat gebouwd door Marc Bonneville met aangepaste software ontwikkeld door Dr. Peter Schuck. Helaas zou het meer dan tien jaar duren voordat platforms voor consumentenelektronica voldoende rekensnelheid hadden om het te kunnen implementeren. Uiteindelijk werd het onderzoek echter gedestilleerd tot een realiseerbare en verkoopbare vorm en vervolgens opgenomen in de eerste in zijn soort, de Anthem AVM 50.

Het team groeide aanzienlijk in de daaropvolgende jaren en ontwikkelde nieuwe en opwindende producten, terwijl het ARC bleef onderzoeken en verfijnen tot de introductie van de Statement D2 A/V-processor in 2006. De elektronica had het onderzoek bijgehaald dat bijna jaar eerder 20 was begonnen. Tegenwoordig zijn de voorversterkers, versterkers en A/V-receivers van Anthem voorzien van de meest geavanceerde tools die beschikbaar zijn om al je entertainmentsystemen eenvoudig aan te sluiten, te bedienen, te optimaliseren en van stroom te voorzien.

“The Anthem MRX is the best home theater receiver that I have had the pleasure of ever using.”  - Secrets of Home Theater and High Fidelity

Gesteund door meer dan 35 jaar in eigen huis ontwikkelde, hands-on design en innovatieve audio engineering-ervaring, bieden Anthem-producten een ongekend niveau van betrouwbaarheid en functionaliteit; het leveren van een van de beste prijs/prestatie-verhoudingen in de branche. Dit is slechts één reden waarom Anthem-elektronica de keuze is van ervaren audiofielen, professionele muzikanten en ingenieurs over de hele wereld.

Een andere reden zijn onze geavanceerde gepatenteerde technologieën, zoals Anthem Room Correction (ARC), de toonaangevende audio-optimizer in de branche. Pro's zijn dol op de nauwkeurigheid en informele luisteraars houden van het gebruiksgemak en de uitstekende resultaten. Anthem-versterkers zijn voorzien van niet-invasieve Advanced Load Monitoring (ALM) -circuits die de temperatuur, stroom en spanning bewaken om optimale prestaties op lange termijn te garanderen. Bovendien vermindert onze unieke ingangstopologie vervorming en verbetert de lineaire respons. Een onafhankelijk ontwerp van de voeding, samen met extra grote, superefficiënte koellichamen, versterkt de rotsvaste stabiliteit van Anthem-producten. Het doel van al deze geavanceerde technologie is niet om de aandacht op zichzelf te vestigen, maar om pure audio te leveren zonder een spoor van verkleuring of vervorming.

Anthem-producten stellen u centraal bij de uitvoering. U kunt genieten van het beste in tweekanaals audio of van de impact van volledig thuisbioscoopentertainment en alles daartussenin.

“You’d be hard-pressed to find a better-sounding solution short of going with separates. Highly recommended.” - Sound and Vision

Met één blik op onze producten, zult u zien dat we net als u zijn: we houden van aantrekkelijke en functionele industriële ontwerpen. Al onze producten zijn voorzien van duidelijke aansluitschema's, eenvoudig te navigeren installatiesystemen en strakke, mooie frontpanelen die er geweldig uitzien in A/V-rekken en op schappen van entertainmentsystemen.

“Simply put, the MRX Series is kind of in a class of its own right now. At the very least, I’m drawing a complete blank when trying to think of any other receiver that features this level of multichannel and stereo sonic performance combined with this much customizability.” - Home Theater Review

Anthem-producten zijn ontworpen als de zenuwcentra van al uw entertainment apparatuur en om verbazingwekkend hoge prestaties te leveren tegen een verrassend redelijke prijs. Het succes van Anthem wordt weerspiegeld in de constante stroom van meer dan uitstekende recensies van zowel de professionele audiopers als van consumenten die, net als u, een referentiestandaard willen.

Bekijk hier alle Anthem producten