Classic 9 High Gloss Black

Op voorraad
artikelnr
810123022304
De nieuwe MartinLogan Classic ESL 9 High Gloss Black: CLS (curvilinear line source) XStat transducer techniek voor een zeer betaalbare prijs
€ 5.099,-

Classic 9 High Gloss Black

Productbeschrijving

MartinLogan Classic ESL 9 High Gloss Black

Een meesterwerk leidt niet alleen maar tot emoties. Het verandert de manier waarop je je voelt, en het blijft nog lang bij je nadat je het museum of de concertzaal hebt verlaten. Een kunstuiting wordt beschouwd als een meesterwerk juist vanwege het vermogen om iets in je te veranderen. Zodra je het ervaart, zul je nooit meer hetzelfde zijn. In je eigen huis genieten van een meesterwerk is iets om naar te streven en naar uit te kijken.

 Beschouw de Classic ESL 9 als uw ticket voor een leven veranderende ervaring met een meesterwerk in audioprestaties. Je zult nooit meer dezelfde zijn.

 Een klassiek meesterwerk in geluidsreproductie

MartinLogan onthult de Classic ESL 9, haar nieuwste moderne Masterpiece. Alle vertrouwde elementen van de MartinLogan vlaggenschip ESL-serie zijn aanwezig, zij het met een aantal revolutionaire verfijningen. Het hart van deze uitzonderlijke luidspreker is de 9,2-inch (23,4cm) brede Curvilinear Line Source (CLS) XStat vacuüm-gebonden elektrostatische transducer. Geavanceerde MicroPerf stator technologie stelt meer van het membraanoppervlak bloot dan welke ander elektrostatisch paneel ook van deze grootte, waardoor de output van dit slanke paneel aanzienlijk wordt vergroot. De ultrastijve AirFrame Blade constructie reduceert trillingen, die de weergavekwaliteit negatief kunnen beïnvloeden, waarbij het uiterlijk op een expressieve manier aansluit op de wooferbehuizing. Krachtig en diep laag wordt voortgebracht met niet aflatende nauwkeurigheid en autoriteit door dubbele 8-inch (20,3cm) woofers met lage vervorming en lange slag aluminium conussen. Dit alles verpakt in  een mooi vormgegeven behuizing.

 Klassieke onderdelen, op een nieuwe manier ervaren: geavanceerde MicroPerf stator technologie, voor een bijna tweemaal zo groot blootgesteld elektrostatische membraanoppervlak in vergelijking met traditionele elektrostatische panelen van dezelfde grootte. Een versterkt elektrostatisch paneel met stijve ClearSpar™ afstand houders, die het vacuüm-gebonden membraan nauwkeurig op spanning houdt, zonder dat het prachtige transparante ‘doorkijk’ design verloren gaat. Voeg daarbij het slanke, steile ontwerp van de nieuwe AirFrame™ Blade constructie en het resultaat is een krachtige suggestieve compositie, welke een harmonieuze verbinding tussen het paneel en de wooferbehuizing creëert.

Let nu op een aantal verfijningen: We hebben de Classic ESL 9 woofer sectie opnieuw uitgevonden. Er worden een tweetal 8-inch (20,3cm) woofers toegepast voorzien van met lasertechnologie ontworpen lage vervorming aluminium conussen, die gebalanceerd tegenover elkaar in de behuizing zijn ondergebracht, één voorwaarts- een één achter stralend. Dit ontwerp vermindert trillingen van de behuizing die inherent zijn aan het in dezelfde richting positioneren van woofers, in het bijzonder in het 34Hz tot 100Hz gebied voor een uniforme frequentierespons, welke resulteert in een realistische laagweergave die u (levens-)echt kunt voelen.

 Nieuwe ultra-stijf AirFrame Blade ontwerp

Classic ESL 9 XStat panelen zijn bevestigd aan hun luidsprekerbehuizingen met behulp van MartinLogan's vernieuwde AirFrame Blade constructie, vervaardigd uit een lucht- en ruimtevaart kwaliteit precisie extrusie aluminium legering. Dit materiaal garandeert samen met dit exclusieve fabricageproces een extreme stijfheid van de panelen.

De gedurfde, vooruitstrevende styling van dit AirFrame Blade railsysteem, smal en sterk van voren, breed en krachtig van de zijkant, is een modern design statement. Deze zal nimmer het  weergaveoppervlak belemmeren of interfereren met het dipolaire stralingspatroon van het paneel. Het biedt ook elektrische en akoestische isolatie waardoor intermodulatie vervorming wordt geminimaliseerd ten gevolge van trillingen en resonanties. De vloeiende lijnen benadrukken de baanbrekende integratie van het paneel zelf met de compacte woofer en versterkersectie. Het adembenemende AirFrame Blade ontwerp verbetert afbeelding, audiodetaillering bij laag niveau, nauwkeurigheid en luidspreker efficiëntie.

 Curvilinear Line Source (CLS) elektrostatisch paneel

CLS-technologie is een essentieel ingrediënt van elke elektrostatische luidspreker die MartinLogan produceert. Door haar eigen productiemethode kunnen zij panelen maken met een flauwe horizontale kromming. Dit unieke ontwerp verbetert de weergave van hoge frequentie details welke door het grote stralende oppervlak worden geproduceerd, zonder afbreuk te doen aan de algehele geluidskwaliteit. Merk op hoe de strakke flauwe curve en het perforatie patroon ruimte maakt voor de vlakke grille van de woofer sectie.

Gecontroleerde spreiding van het geluid

Het geluid dat we horen van een luidspreker is een combinatie van directe straling ervan naar onze oren en reflecties van de kamer oppervlakken, zoals wanden, vloer en plafond. Hoe onze hersenen deze informatie integreren is verre van eenvoudig. Afhankelijk van de hoek van inval bij de oren en het tijdsverschil in aankomsttijd tussen direct en gereflecteerd geluid, kunnen reflecties details en stereobeeld doen vervagen, of de natuurlijke perceptie van diepte en openheid juist verbeteren.

Elektrostatische panelen, van nature echte dipolen, produceren een bijna ideaal gecontroleerd afstralingspatroon. Ze sturen maar weinig geluid naar de zijkanten, waardoor zijwand reflecties worden geminimaliseerd, waarvan de korte aankomsttijden neiging te interfereren met de 

gewaarwording van het directe geluid. Hun sterke straling aan de achterkant echter, produceert een ruime hoeveelheid aan natuurlijke en ambiance-verrijkende later arriverende midden- en hoge register informatie.

Grootse, goed geïntegreerde laagweergave

Het slotstuk van de dynamische prestaties van dit waarlijke Materpiece is een passief paar lange slag 8-inch (20,3cm) woofers met aluminium conussen, welke met behulp van lasertechnologie door het MartinLogan engineering team werd ontworpen. Het efficiënte gegoten korf ontwerp van de woofer verbetert de ophanging van de conus en het magnetische fluxveld als ook een maximalisatie van de responstijd, om echt diepe laagoutput (tot 34 Hz) te produceren met een verwaarloosbaar lage vervorming.

De woofers zijn gebalanceerd tegenover elkaar geplaats, één voorwaarts- en één achterwaarts stalend. Dit ontwerp vermindert kasttrillingen die inherent zijn aan in dezelfde richting woofer geplaatste woofers, in het bijzonder in het gebied van 34Hz tot 100Hz. Roll-off eigenschappen van deze tegengestelde woofer positionering zijn verder geoptimaliseerd voor een realistische coherente basgolfvorm. Daarnaast hebben we de achterwaarts stralende woofer getuned teneinde interacties vlak bij de muur te minimaliseren, een perfecte aanvulling op het dipool karakter van het elektrostatische paneel. De laagweergave in deze configuratie is accuraat, muzikaal en volkomen levensecht.

Een tapse, ultra lage turbulentie achterwaarts stralende baspoort is een integraal onderdeel van het ontwerp van de behuizing, welke een extra laag toevoegt aan de interne versteviging en voor een toename van diepe basweergave zorgt zonder hoorbaar poortgeruis.

 Bi-wire luidsprekerklemmen en laag-voltage voeding

MartinLogan's eigen luidsprekerklemmen vereenvoudigen het aansluiten van de luidsprekerkabels en management. Er is per luidspreker in twee sets voorzien: eentje is aangesloten op het elektrostatische paneel en de andere voedt de woofer. Luisteraars kunnen kiezen om verticaal/horizontaal de Classic ESL 9 te bi-ampen, of de meegeleverde jumper clips tussen de sets luidsprekerklemmen te plaatsen voor een single-wire draad-verbinding. Classic ESL 9 is voorzien van bi-wiring aansluitklemmen en bieden maximale flexibiliteit voor het aansluiten en installatie. Om de installatie en kabelmanagement verder te vereenvoudigen is de Classic ESL 9 voorzien van een laag-voltage DC voeding waardoor de noodzaak voor een traditioneel zwaar IEC lichtnetsnoer komt te vervallen.

Precisie & geavanceerde-topologie Vojtko wisselfilter

Controle is de sleutel tijdens de productie van een meesterwerk. (Vraag het maar aan Michelangelo). Controle in de Classic ESL 9 wordt geleverd door het geavanceerde Vojtko-voiced wisselfilter. Zorgvuldig met de hand gebouwd met toepassing van alleen de allerbeste metaalfilm condensatoren, -luchtspoelen en -lage DCR smoorspoelen, biedt het wisselfilter MartinLogan's eigen Vojtko topologie voor een verwaarloosbaar lage vervorming en (!) naadloze driver/ESL integratie. Dit precisie-tuned netwerk blinkt uit in het behouden en het reproduceren van zelfs de meest kleine muzikale details en nuances, waarbij tegelijkertijd de volledige dynamiek van elke bron kan worden verwerkt.

De Classic ESL 9 is ontworpen om goed te presteren met vrijwel ieder type elektronica. MartinLogan's state-of-the-art elektrische interface techniek zorgt voor een absoluut transparante link van uw versterker met het elektrostatische paneel en de woofer samenstelling. Het produceert geluid met een ongekende zuiverheid, precisie, helderheid en openheid.

 Net als alle luidsprekers uit de Masterpiece-serie en zoals ieder echt meesterwerk betaamd, zal je, als je de realistische & transparante prestaties van de Classic ESL 9 ervaart, er echt door veranderen.

Specification

Specification
Merk MartinLogan
Product omschrijving (max 35 tekens) Classic 9 High Gloss Black
EAN 810123022304
Garantie 5 Jaar
Productserie MartinLogan Masterpiece serie
Kleur fabrikant Zwart hoogglans
In the box Handleiding, Product, Spikes, Standaard netsnoer
- Nee
Frequentiebereik 34 - 23.000 Hz
Gevoeligheid 90 dB
Impedantie 4 Ohm
Type speaker Elektrostaat
Speaker Terminal Bi-Wire
Aanbevolen versterkervermogen Minimaal 20 Watt